Hlavní obsah

Novým šéfem policejního protikorupčního útvaru bude Milan Komárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Někdejšího šéfa Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Tomáše Martince nahradí dosavadní náměstek ředitele středočeské policie Milan Komárek. Vedení útvaru se ujme v pátek. Sdělila to mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Milan Komárek

Článek

Protikorupční útvar je bez ředitele od května, kdy Martinec odstoupil po sporu s pražskou vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou.

Nový ředitel protikorupčního útvaru vzešel z výběrového řízení, základním požadavkem na uchazeče byla podle náměstka policejního prezidenta Václava Kučery pětiletá praxe ve vedoucích pozicích i v rámci služby kriminální policie a vyšetřování. Adepti museli předložit i vlastní koncepci organizace a řízení protikorupčního útvaru, uvedl v tiskové zprávě Kučera.

Komárek podle mluvčí nastoupil k policii v roce 1991 a pracoval převážně jako vyšetřovatel, od roku 2000 působil v různých řídicích funkcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám