Hlavní obsah

Nizozemští bratři, kteří v Praze zmlátili číšníka, zůstávají ve vazbě

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nizozemským bratřím Aräshovi a Arminu Nahviovým, kteří loni zmlátili číšníka v centru Prahy, prodloužil v úterý pražský vrchní soud pobyt ve vazbě. K odvolacímu jednání totiž nedorazili znalci, kteří se měli vyjádřit ke znaleckému posudku. Jednání tak bude pokračovat za dva týdny.

BEZ KOMENTÁŘE: Nizozemci, kteří zbili číšníka, přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

Bratrům končila zákonná tříměsíční lhůta pro pobyt ve vazbě, soud proto rozhodoval o jejím prodloužení. Vzhledem k tomu, že i oba bratři prohlásili, že si přejí zůstat ve vazbě do konečného rozhodnutí jejich případu, soud neměl s prodloužením vazby větších starostí.

Žádný pokus o vraždu, ale ublížení na zdraví. Nizozemci dostali u pražského soudu šest a pět let

Krimi

Jednání nicméně muselo být odročeno, protože nedorazil ani jeden ze znalců, kteří se měli vyjádřit k povaze číšníkova zranění. Znalec Ivan Procházka při předchozím srpnovém jednání tvrdil, že vpáčená zlomenina spánkové kosti, kterou číšník utrpěl, se nestane pádem na rovnou podložku (jako třeba dlažbu před restaurací).

Podle Procházky vzniklo spíše kopem jednoho z bratří. Primář Jiří Hladík mu oponoval zejména v tom, že vpáčení zlomeniny nebylo tak velké, jinak by bylo třeba neurochirurgického zákroku, který proveden nebyl. Zranění podle Hladíka mohl číšník utrpět pádem na zem.

Nizozemští bratři, kteří zmlátili v Praze číšníka, stanuli před soudem

Krimi

Bratři Nahviovi byli letos na jaře pražským městským soudem odsouzeni k šesti, respektive pěti letům vězení za těžké ublížení na zdraví. Původně byli ale obžalovaní z pokusu o vraždu. Státní zastupitelství se kvůli tomu proti verdiktu městského soudu odvolalo, stejně jako Nahviovi.

Podle jejich obhájců šlo spíše o rvačku a žádají verdikt zrušit a vrátit k novému projednání. Státní zástupkyně zase požaduje za pokus o vraždu devět let pro Armina Nahviho a o rok méně pro jeho bratra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám