Hlavní obsah

Chtěl jsem jí jen vrátit mobil, řekl soudu Afričan obžalovaný ze znásilnění nezletilé dívky u Litoměřic

– Litoměřice • Aktualizováno
Novinky, Natálie Lošková

Litoměřický soud začal ve čtvrtek projednávat případ Afričana obžalovaného ze znásilnění nezletilé dívky u Litoměřic. Muž soudu řekl, že si na čin nepamatuje a neví, zda měl s dívkou pohlavní styk. Muž podle policie přijel z Německa, kde dříve neúspěšně žádal o azyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinec obžalovaný ze znásilnění dívky v Litoměřicích přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

Obžaloba viní třicetiletého Abdallaha Ibrahima Dialla z toho, že 18. června zaútočil na dívku z Terezína u Litoměřic. Státní zástupkyně v obžalobě uvedla, že po poledni na silnici u obce Lukavec muž zezadu uchopil za rameno nezletilou, povalil ji do trávy, líbal ji. Přestože se bránila, vykonal na ni nechráněnou soulož a při následném odchodu jí odcizil mobilní telefon. Dívce bylo v době činu patnáct let.

Zadržen byl podle policie krátce po činu, soud ho pak poslal do vazby. Za znásilnění mu hrozí od dvou do deseti let vězení.

Diallo dostal znění obžaloby ve francouzštině, v tomto jazyce také vypovídal. Dívku potkal podle svých slov při výstupu z vlaku a chtěl ji požádat o pomoc. Byl prý dezorientovaný a neměl žádné jídlo, do Česka se dostal omylem, když se ztratil na cestě do Francie, kde má přítele. „Reagovala, jako bych byl nějaký zloděj, začala křičet, hodila po mně telefon. Lekl jsem se, jaké by to pro mě mohlo mít důsledky, mobil jsem jí chtěl vrátit,” řekl soudu.

Muž obviněný ze znásilnění dívky u Litoměřic neúspěšně žádal o azyl v Německu

Krimi

„Začala utíkat, já běžel za ní, abych jí dal ten telefon. Ona si myslela, že chci něco jiného. Začala mě mlátit,“ uvedl obžalovaný. Pak podle něj přišel nějaký muž, dívka k němu nasedla do auta a s mužem začali volat policii. „Sám jsem chtěl policii zavolat, chtěl jsem jim dát ten její mobil a svoje papíry. Muž řekl, že to není problém,“ vypověděl Diallo.

Podle svých slov si nepamatuje, že by měl s dívkou pohlavní styk. „Nevím, jak se to stalo. Jestli mě ta dívka obviňuje ze znásilnění a jsou pro to důkazy, pak je přijímám. Nepamatuji si, že by k tomu došlo, chtěl jsem od ní jen pomoct,” řekl. Když se ho soudkyně zeptala, jak by vysvětlil přítomnost svého spermatu a slin na těle dívky, řekl, že odpověď nemá.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinec obžalovaný ze znásilnění dívky u souduVideo: Novinky

Soud vyslechl rovněž muže, který dívce zastavil. Podle svých slov byl s kolegy projíždět auto po technické závadě a vjel na vedlejší silnici. „Dívka najednou vyskočila ze škarpy od krve, mávala rukou, prosila abychom zastavili, držela v ruce růžovou sukni. Ptali jsme, co se děje, vyděšená vysvětlila že byla znásilněna,“ popsal osudnou chvíli.

„Ukazovala na pána, který v klidu kráčel před námi. Popojeli jsme za ním, chtěli jsme se ho zeptat, jestli se slečnou měl sex, sdělil, že ne. Jestli si vzpomínám, tak dokonce kolega vystoupil z auta a zeptal se podruhé, opět sdělil (obžalovaný), že ne. Řekli jsme mu, že jsme zavolali policisty, ať počká. Čekal s námi v poli,“ dodal svědek s tím, že zůstal s dívkou v autě a Dialla, který šel zase dál, se ostatní snažili neztratit z dohledu.

Spíše se přiznal, řekl soudce a poslal cizince za znásilnění dívky u Litoměřic do vazby

Krimi

Diallo ke svému původu uvedl, že pochází z Mali, nějakou dobu však žil v Libyi. Dostat do Evropy se mu podařilo přes Sicílii až na podruhé. Vypověděl, že chvíli žil a pracoval v Itálii, poté přejel do Německa.

Diallo dříve při vyšetřování s kriminalisty nekomunikoval, díky mezinárodní spolupráci se podařilo pouze zjistit, že je z Libye a že v předchozích letech neúspěšně žádal o azyl v Německu. Z informací, které poskytla litoměřickému soudu saská policie, vyplývá, že je občanem Mali a v roce 2017 mu byl azyl zamítnut. Německé ministerstvo vnitra odmítlo dřívější spekulace, že Afričan byl do České republiky vyhoštěn. Obviněný byl v Německu třikrát trestán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám