Hlavní obsah

Nezvládám ďalej žiť, napsala žena známému z jihu Čech. Našli ji na poslední chvíli

– Prachatice
Právo, kal

Muž z Prachaticka pomohl zachránit život ženě ze Slovenska, která vyhrožovala, že spáchá sebevraždu. Začátkem tohoto týdne volal na policejní operační středisko a uvedl, že dostal od své známé ze Slovenska SMS zprávu „Sbohom, nezvládám ďalej žiť“. Čeští a slovenští policisté pak ženu na poslední chvíli našli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž věděl, že žena má za sebou tragédii v rodině, a proto policisté brali oznámení velmi vážně. A to i přesto, že nešťastná žena se nacházela čtyři sta čtyřicet kilometrů od Českých Budějovic.

„Muž sice znal adresu ženy, ale nebylo jisté, zda je vůbec v místě bydliště. Policisté tedy prověřovali a zjišťovali její aktuální místo pobytu a kontaktovali slovenské policisty i záchrannou službu,“ popsal záchranu Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie.

Manévry v Jablonci po vzkazu na Facebooku. Opouštím vás, mám vás ráda, napsala žena

Krimi

Situace ale začala gradovat, protože žena nezvedala telefon. Policisté zjistili, že její muž je v zahraničí a v domě má být se svou matkou, která není pohyblivá, a není tedy schopná otevřít dveře.

Muž z Prachatic po chvíli předal policistům informaci, že se známé dovolal, ta ale ztrácí vědomí a přestává mluvit. Policisté proto požádali slovenské kolegy, ať okamžitě společně se záchrannou službou vniknou do domu. V něm policisté ženu našli a zachránili jí život na poslední chvíli. Žena totiž spolykala velké množství prášků.

Reklama

Výběr článků

Načítám