Hlavní obsah

Neznámý zvrhlík znásilnil u Národního muzea v Praze mladou turistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na doprovod z diskotéky doplatila mladá turistka v centru Prahy, kterou podle policie u podchodu u Národního muzea znásilnil dosud neznámý muž. Případ se odehrál již v srpnu, policii se však zatím nepodařilo násilníka vypátrat, a proto se v úterý obrátila na veřejnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý ze sexuálního útokuVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladá turistka během své návštěvy Prahy vyrazila jeden srpnový večer do tanečního klubu na Václavském náměstí. Když kolem páté hodiny ráno chtěla odjet do hotelu, objednala si taxi.

Při čekání na řidiče se s ní dal do řeči neznámý muž, který ji nakonec přemluvil, aby taxíkem nejela, že ji doprovodí on sám. Zvrhlík s ní sice vyrazil správným směrem, ale když došli k podchodu v sadech u Národního muzea, začalo pro ni peklo.

„Muž ji z ničeho nic v příšeří parkového křoví otočil zády k sobě, vyhrnul jí sukni a po dlouhých patnáct minut dívku znásilňoval. A to i přesto, že mu dívka opakovaně říkala, že něco takového nechce a ať toho nechá. Strach jí v danou chvíli nedovolil bránit se více,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Podezřelý ze sexuálního útoku

Násilníka pak vyrušili svědci, svého činu zanechal a utekl. Kriminalisté pak zajistili záznamy z kamer, ale i přes veškerou snahu se jim podezřelého zadržet nepodařilo.

„Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud dotyčného na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, nebo jeho místo pobytu či pohybu, předejte nám, prosím, tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ požádal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám