Hlavní obsah

Neznámý pachatel se vloupal do břežanského zoo koutku, jednoho dravce museli utratit

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po neznámém pachateli, který poškodil několik ptačích voliér v zoo koutku v Dolních Břežanech. Vnikl dovnitř pravděpodobně za účelem krádeže ptáků, některé při tom však zranil a jeden dravec musel být utracen. Předběžná škoda činí dohromady asi 35 tisíc korun a pachateli hrozí tři roky vězení.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala mezi 15. a 16. březnem. U první voliéry pachatel poškodil pletivo a vnikl dovnitř. Zde se snažil odchytit umístěná káňata. Jeden z ptáků nejspíše uletěl, druhý byl poraněn. Přivolaný veterinář jej musel na místě utratit.

Z první voliéry se pachatel dostal do druhé, v níž byly poštolky. Jednu pravděpodobně odcizil a dvě zranil. Následně vnikl i do třetí voliéry, kde byli umístěni bažanti. Zde odcizil dva a jednoho poranil.

Nakonec poškodil i čtvrtou voliéru, která obsahovala holuby. „V současné době policisté zjišťují, zda byli ptáci odcizeni,“ řekla mluvčí středočeské policie Marcela Pučelíková. Z voliéry mohli totiž někteří ptáci i uletět.

Přesná škoda zatím není známa. „Předběžně zatím 15 000 korun na voliérách a 20 000 na ptácích,“ sdělila Pučelíková. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z poškození cizí věci, krádež a týrání zvířat. Pokud se pachatele podaří dopadnout, hrozí mu odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám