Hlavní obsah

Nezletilého hocha mlátil cihlou, za pokus o vraždu dostal 7 let vězení

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Surový útok opilce na 14letého chlapce potrestal v pátek Krajský soud v Ústí nad Labem. Ivana Husáka z Hrobu na Teplicku poslal za pokus vraždy na sedm let do vězení. Husák si s chlapcem chtěl vyřídit zranění své dcery, ze kterého ho vinil. Chlapcem mlátil o zeď, tloukl ho pěstmi a nakonec ho dvakrát udeřil cihlou do hlavy. Hoch utrpěl tržnou ránu a pohmožděniny, vážněji zraněn ale nebyl.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ivan Husák před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Husákovi hrozilo až 20 let vězení, podle soudu by však tak vysoký trest byl nepřiměřeně přísný. Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupce i Husák si ponechali lhůtu na odvolání.

Husákova dcera přišla k úrazu při dětské hře na zahradě domu. Spolu s kamarády tam tlačila vrak auta, pod jehož koly následně skončila. Utrpěla poranění čtyř obratlů a skončila v nemocnici. Při incidentu byl právě i napadený chlapec a Husák se rozhodl, že si to s ním vyřídí.

Když ale na mladíka narazil na chodbě domu, nedal mu šanci na obhajobu a okamžitě ho napadl. Nejprve s ním několikrát hodil o zeď, pak ho vyvlekl pře dům a hodil přes dětskou čtyřkolku. Když chlapec upadl, kopl ho, zaklekl na něj a mlátil ho pěstí. Chlapci podle svědků vulgárně nadával a křičel, že ho zabije. Pak podle soudu hocha dvakrát udeřil dvoukilogramovou cihlou zezadu do hlavy. Při třetí ráně se chlapec otočil a ránu mířící na obličej stačil vykrýt. Dalšímu útoku zabránil jeden ze svědků.

Obžalovaný u soudu tvrdil, že si na incident nepamatuje, ale útok připustil. Za jeho výbuchem stojí podle odborníků alkohol. S ním měl problémy dlouhodobě. Po incidentu mu policisté naměřili v krvi 2,41 promile alkoholu.

Alkohol ho dostal i do vězení, kde momentálně pobývá. Nyní dostal trest souhrnný, který předchozí trest ruší. Navíc se musí kvůli alkoholismu ambulantně léčit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám