Hlavní obsah

Nezabila jsem ji, tvrdí žena obviněná z brutální vraždy své známé šperkařky

Novinky, bad
Praha

Brutální vraždou kvůli několika tisícovkám se začal ve čtvrtek zabývat pražský městský soud. Třiatřicetiletá Martina M. je obžalovaná z trýznivé vraždy své známé šperkařky, vinu ale popírá. Ženě hrozí až dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Foto: Tomáš Marný, ČTK

Obžalovaná přichází k soudu

Článek

Případ se stal vloni v červenci. Obžalovaná M. měla podle spisu navštívit svou známou zlatnici, aby jí prodloužila řetízek. Během návštěvy ženu několikrát uhodila do hlavy, následně jí do úst dala dva roubíky, přetáhla přes hlavu igelitovou tašku a kolem krku utáhla pánskou kravatu. Poté ji měla pořezat na obou zápěstích. Podle žalobkyně Taťány Zmatlíkové byla šestapadesátiletá žena celou dobu při vědomí a smrt udušením nastala až po několika desítkách minut.

Z bytu žena podle obžaloby odnesla kromě dvou telefonů a klíčů také šest prstenů, dva páry náušnic a řetízek. Šperky měla donést ke svému dealerovi drog, který je roztavil a prodal asi za šest tisíc korun.

Vinu odmítá

Žena jakoukoli vinu u soudu odmítla. „Chtěla bych říct, že jsem ji nezabila. Neměla jsem jediný důvod. Měla jsem ji ráda,“ uvedla.  Přiznala pouze to, že u zlatnice byla v ten den na návštěvě. Ukazovala jí fotografie své čerstvě  narozené dcerky. Pak jí prý starší žena změřila krk kvůli délce řetízku a dohodly se na termínu, kdy bude řetízek hotový. Vzápětí se rozloučila a z bytu odešla.

„Nevím, co se tam dělo, když jsem odešla,“ uvedla obžalovaná. Nedokázala ale vysvětlit, že se z bytu ztratily pouze šperky, které patřily babičce jejího přítele. Zanesla je tam několik dnů před vraždou.

Policie zatkla ženu vloni v listopadu. Po první noci v cele předběžného zadržení se pořezala žiletkou, kterou měla schovanou v botě.

Reklama

Výběr článků

Načítám