Hlavní obsah

Neukázněný cyklista na železničním přejezdu o vlásek unikl smrti, hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královehradecká policie pátrá po cyklistovi, který ve čtvrtek na železničním přejezdu předvedl neuvěřitelný hazard s vlastním životem. Po projetí nákladního vlaku totiž nepočkal na zdvižení závor a přes blikající výstražná světla vjel do kolejiště, kde ho málem smetla osobní souprava jedoucí opačným směrem.

Cyklista o vlásek unikl srážce s vlakemVideo: Policie ČR

 
Článek

Cyklista přejížděl přejezd v královéhradecké části Březhrad. „Osobního vlaku si všiml na poslední chvíli a stačil těsně před ním zastavit. Ke srážce naštěstí nedošlo,“ uvedla policie s tím, že se cyklista dopustil přestupku a hrozí mu pokuta.

„K dispozici máme video, na kterém je cyklista zachycen. Je tam uveden letní čas, takže k události došlo o hodinu dříve, tedy v 11:50. Bohužel zatím nevíme, o koho se jedná. Vyzýváme samotného cyklistu, nebo svědky, kteří ho poznají, aby zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu, nebo přímo na dopravní inspektorát v Malšovicích,“ napsala dále policie na svém webu.

Ve správním řízení hrozí neopatrnému a neukázněnému cyklistovi pokuta od 2,5 do 5 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám