Hlavní obsah

Neuhlídala psa, který vážně zranil sousedku. Musí zaplatit statisícové odškodné

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Hluboko do kapsy bude muset sáhnout 46letá žena ze Sušice, které loni na podzim utekl pes a těžce zranil 91letou důchodkyni ze sousedního bytu. Kromě podmíněného trestu jí klatovský soud uložil ještě zaplatit 100 tisíc korun jako odškodnění a dalších 172 tisíc korun musí podle rozsudku uhradit za náklady léčení, zjistilo Právo.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Soud případ neprojednával v klasickém hlavním líčení a rozhodl tzv. trestním příkazem, kdy chovatelku uznal vinnou z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Takový způsob zpravidla samosoudce zvolí za situace, kdy je z důkazů v trestním spise jednoznačně přesvědčen o vině obžalovaného a horní trestní sazba za spáchaný čin není vyšší než pět let. Rozhodnutí zatím není pravomocné, chovatelka proti němu může podat odpor. V tom případě soud musí obžalobu projednat veřejně.

Pes zranil 91letou důchodkyni, jeho majitelku stíhá policie

Krimi

K incidentu došlo 2. října kolem třetí hodiny odpoledne na chodbě ve čtvrtém patře obytného domu ve Volšovské ulici. Chovatelka se tehdy chystala jít zvíře vyvenčit. Když otevřela dveře bytu, kříženec labradora a německého ovčáka slyšící na jméno Brit vyběhl ven na chodbu a napadl důchodkyni, která tudy zrovna procházela.

„Skočil jí předníma nohama na hrudník, opřel se o ni a povalil na zem,“ stojí v obžalobě. Seniorka skončila v nemocnici se zlomeným krčkem stehenní kosti a její léčení trvalo několik týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám