Hlavní obsah

Nepozorný řidič na Havlíčkobrodsku smetl odstavenou avii i auto v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Nepozornost a nepřiměřená rychlost jízdy jsou zřejmě příčinou nehody, která se stala ve středu na Havlíčkobrodsku. Řidič tam nestihl včas zareagovat na odstavenou avii a v protisměru naboural osobní auto. Policie v pátek zveřejnila video z nehody.

Nepozorný řidič smetl avii i autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala na silnici I/34 mezi obcemi Chlum a Benátky. Dvaatřicetiletý řidič dodávky jel v mírném stoupání a podle policie se zřejmě nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost dodávky s ohledem na rozhled, který měl z vozidla.

„Nestihl včas zastavit za nákladním vozidlem Avia, které stálo odstavené z důvodu poruchy. Dodávka Citroën narazila do stojícího nákladního vozidla. Při nárazu se navíc citroën dostal do protisměru, kde v tu chvíli projíždělo osobní vozidlo, a došlo ke střetu,“ sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Bezpečná vzdálenost? Čeští řidiči často netuší, o čem je řeč

Krimi

Šofér osobního auta po střetu vyjel ze silnice na pole. Jeho spolujezdkyně utrpěla lehké zranění. Poranění utrpěl také spolujezdec z dodávky. Dechové zkoušky byly negativní a škoda byla vyčíslena na 170 tisíc korun. Přesné příčiny nehody policisté vyšetřují.

Čírtková upozornila, že policisté často řeší nehody, jejichž příčinami je nepozornost. „Nejčastější příčinou dopravních nehod v našem kraji je dlouhodobě nesprávný způsob jízdy, kdy se řidič plně nevěnuje řízení a nedokáže pak adekvátně zareagovat na vzniklou situaci. Téměř denně se s takovými jevy setkáváme na dálnici D1,“ konstatovala Čírtková.

Řidič na Rychnovsku usnul za volantem a vlétl do stromu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám