Hlavní obsah

Nepozorný řidič autobusu narazil do náklaďáku. Policie ho stíhá za smrt pasažérky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté zahájili trestní stíhání řidiče autobusu, který loni v srpnu narazil u Plzně do odstaveného kamionu. Při nehodě tehdy zemřela jedna z cestujících a další čtyři zraněné záchranáři převezli do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu u PlzněVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Obvinili jsme 48letého muže z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Eva Červenková. Řidiči v případě prokázání viny hrozí až šest let vězení.

Autobus narazil u Plzně do kamionu, jedna žena zemřela

Krimi

K havárii došlo před půl šestou ráno na výpadovce z Plzně do Domažlic mezi benzinovou čerpací stanicí a dálničním exitem u Sulkova. Autobus se třemi cestujícími tehdy narazil do zadní části nákladního vozidla, které stálo kvůli poruše motoru v odstavném pruhu.

Přímo na místě zemřela 36letá žena, která seděla v pravé polovině autobusu. Podle policie byl kamion řádně označený a řidič spolu se spolujezdcem v něm čekali na odtah. Oba také po nárazu skončili v nemocnici.

Kamioňák nesledoval provoz a narazil do autobusu. Za smrt cestující dostal podmínku

Krimi

Vyšetřování ukázalo, že se řidič autobusu plně nevěnoval řízení a včas nezareagoval na odstavený kamion.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Autobus narazil do odstaveného kamionu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám