Hlavní obsah

Nemocnice v Ostravě otevřela traumatologickou ambulanci, kde se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Fakultní nemocnice Ostrava ve čtvrtek otevřela ordinaci i čekárnu traumatologické ambulance v budově polikliniky, kde v úterý dvaačtyřicetiletý střelec zabil šest lidí a tři pacienty zranil. Stav nejvážněji zraněné ženy je stále kritický. Další dva zranění muži jsou mimo ohrožení života.

Bohoslužba v Ostravské FNVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Na místě tragédie střelbu a krveprolití nic nepřipomíná. „Kondolenční knihu máme dole u vstupu. Před budovou polikliniky jsou pietní místa, kam lidé přicházejí zapalovat svíčky,” uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

V ostravské nemocnici sloužili bohoslužbu za oběti střelce

Domácí

V péči lékařů stále zůstávají tři zranění pacienti. Dva muži jsou mimo ohrožení života. V kritickém stavu zůstává žena, kterou útočník střelil do hlavy. Ve středu nemocnice oznámila, že se její zdravotní stav zhoršil. „Na této zhoršené úrovni zůstává,” uvedla mluvčí.

Stav ženy kriticky zraněné po střelbě v Ostravě se ještě zhoršil

Krimi

Muž z Opavska zahájil palbu z nelegálně držené zbraně bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance v úterý po 07:00. Střílel čekající pacienty z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku.

Pak budovu opustil a asi o tři hodiny později spáchal v Dehylově na Opavsku sebevraždu. Policie ve vyšetřování pokračuje, kriminalisté se například snaží zjistit vrahův motiv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám