Hlavní obsah

Německou dívku se stále nedaří najít, podle psychologa zpanikařila a může být zraněná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Záchranným týmům se stále nedaří najít osmiletou holčičku z Německa, která se ztratila v neděli odpoledne u Čerchova na Domažlicku. Dívka se společně s rodiči a svými dvěma bratry vydala na pěší túru. Děti se při hraní od dospělých vzdálily a zpět se vrátili jen chlapci. Lesní terén v okolí od nedělního večera pročesávají stovky záchranářů jak z české, tak i německé strany. Zatím bezvýsledně.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Článek

Podle dětského psychologa Karla Bröckla dívka zřejmě ve stresu zpanikařila a ztratila orientaci.

„V takové situaci vznikne v dětské dušičce chaos a zmatek. Tím pádem se postupně vytratí i základní rozpoznávací funkce, které by byla dívka schopná uplatnit za normální situace,“ uvedl Bröckl s tím, že dívka se zpočátku snažila hledat nějaké řešení.

Policie hledá v lesích na Domažlicku osmiletou dívku. Noční akce bez úspěchu

Krimi

„Zřejmě nejprve chaoticky někde pobíhala, až postupně tahle její aktivita polevila. Pak se zřejmě rozhodla vyčkat, až ji někdo najde. Rozhodně nebloudila celou noc,“ pokračoval psycholog.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Upozornil ale na to, že s ohledem na doposud bezvýsledné pátrání je čím dál více přesvědčený, že se při hledání cesty z lesa mohla někde zranit. „Možná někam spadla a nemůže se hýbat,“ odhaduje Bröckl.

Foto: Policie ČR

Dívka z Německa pohřešovaná na Domažlicku

Hledaná dívka je asi 140 cm vysoká, štíhlé postavy s blonďatými vlasy po ramena. Ten den měla na sobě modré sako a tmavé kalhoty. Kolem krku měla růžový šátek a červené boty.

Reklama

Výběr článků

Načítám