Hlavní obsah

Policie hledá v lesích na Domažlicku osmiletou dívku. Noční akce bez úspěchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Policisté společně s hasiči hledají osmiletou dívku z Německa, která se ztratila na Domažlicku v okolí Čerchova. Do pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí, akce v mrazivé noci ale úspěšná nebyla. Policie původně uvedla, že dívce je šest let.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Článek

„Na pátrání spolupracujeme s kolegy s Německa. Dívenka má na sobě modrou bundu, rifle a červené boty,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Holčička se měla ztratit v neděli ve večerních hodinách. Podle zjištění Práva byla dívka s rodiči a dvěma sourozenci na výletě a v lese hráli stopovací hru. Dívka na smluvené místo nedorazila.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Policie vyloučila, že by její zmizení souviselo s trestným činem.

Během noci pomáhali policistům s pročesáváním lesnatého terénu také hasiči. „Do pátrání se zapojili kolegové z pořádkové a zásahové jednotky společně s psovody. Nejprve prohledávali trasu, na které se rodina pohybovala. To bylo bezvýsledné. Později se pátrání rozšířilo na větší okruh,“ uvedla v pondělí ráno krajská policejní mluvčí Pavla Burešová s tím, že pátrání nadále pokračuje s maximálním nasazením.

Rodiče nahlásili pohřešování dcery kolem půl sedmé večer, kdy už se začalo smrákat. Přes noc spadla teplota uvedené lokalitě až k minus čtyřem stupňům. Dívenka podle policie není teple oblečená.

Policii se podle ČTK hlásilo velké množství dobrovolníků, kteří se chtějí do pátrání zapojit. „Moc děkujeme za zájem a iniciativu, nicméně současné době máme v terénu dostatečný počet sil i prostředků a s ohledem na bezpečnost a zdraví ostatních, kteří by se do pátrací akce chtěli zapojit, bychom uvítali, aby tak v tuto chvíli raději nečinili,” uvedla Burešová večer s tím, že pokud by se situace změnila, police se ozve.

Reklama

Výběr článků

Načítám