Hlavní obsah

Německá policie hledá svědky, kteří viděli u hranic s ČR migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Německá policie zadržela v pátek poblíž hranic s ČR několik migrantů, kteří údajně přijeli v nákladním autě, poblíž hraničního přechodu v Lískové na Domažlicku vystoupili a s převaděči přešli pěšky do Německa. Tamní policisté se obracejí na českou veřejnost a hledají svědky, kteří v pátek kolem 6:00 viděli vystupovat u hraničního přechodu větší počet lidí z nákladního auta nebo si všimli něčeho podezřelého.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Na základě upozornění místních německá policie zadržela v pátek u obce Höll u Waldmünchenu těsně u hranic nejprve osm migrantů a do oběda dalších šest.

„Na základě dosud zjištěných poznatků nelze vyloučit, že převaděči transportovali asi 20 osob na nákladním vozidle s přívěsem se světlou plachtou do České republiky a ještě před přejezdem bývalého hraničního přechodu Waldmünchen/Höll -Lísková mohly transportované osoby opustit nákladní vozidlo a dvěma pomocníky byly ve skupinách pěšky převedeny do Německa,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Před nákladním autem převaděčů jel údajně další nákladní vůz nezjištěné značky a barvy.

Při velkém zátahu zadrželi Němci pašeráky převážející z Čech 17 Vietnamců

Evropa

Případní svědci, kteří viděli vystupovat poblíž Lískové větší počet lidí z nákladního auta nebo si všimli něčeho podezřelého, se mají ozvat na telefonní číslo Spolkové policejní inspekce ve Waldmünchenu 49 9972 9408 111 nebo na českou policejní tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám