Hlavní obsah

Němci pátrají po třech Češích kvůli podvodům v bankách za stovky tisíc

Novinky, kub

Kriminalisté z Görlitzu v německém Sasku pátrají po třech česky mluvících lidech, kteří jsou podezřelí z podvodů v bankách. Dva muži a žena se podle policie jednotlivě pokusili vybírat peníze pomocí falešných dokladů, v několika případech se jim to podařilo. Trojici zachytily bezpečnostní kamery.

Foto: Polizei Sachsen

Německá policie hledá trojici s českými doklady

Článek

Němečtí policisté se obrátili na české kolegy s žádostí o zveřejnění výzvy ohledně pátrání.

„Podezřelí se od června 2018 do ledna 2019 pokusili podvodným jednáním získat finanční prostředky z bankovních ústavů. V šesti případech se dva muži a jedna žena, nezávisle na sobě, pokusili ve městech Görlitz, Heidenau, Kamenz a v Drážďanech pomocí padělaných českých občanských průkazů získat finanční částky,“ uvedl v pondělí na webu mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Drobnými transakcemi okradli skoro 500 bank, soud jim rozdal tresty

Krimi

Ve třech případech se podle kriminalistů trojice k penězům dostala, škodu policie vyčíslila na 12 500 eur (téměř 340 000 korun). „Osoby se vydávaly za zplnomocněné k nakládání s firemními konty nebo za jednatele českých firem,“ dodal mluvčí s tím, že podezřelí hovořili česky.

Foto: Polizei Sachsen

Ženu podezřelou z podvodu zachytila bezpečnostní kamera

Věk hledané ženy policie tipuje mezi 30 a 40 lety. Měla dlouhé tmavé vlasy se světlými konečky, nosila tmavé brýle, džíny s bílým opaskem a hnědé kozačky a bundu. „Kromě toho měla na pravé ruce dva prsty v dlaze a zavázané obvazem,“ upřesnil Robovský.

Peníze si nechal dvakrát rozměnit, odnesl si o 20 000 víc

Krimi

Jeden z podezřelých mužů měl vlasy na krátko a plnovous, věk by měl být 35 - 45 roků. „Jeho pravděpodobný komplic byl ve věku 40 - 50 let a měl dlouhé, řídké hnědé vlasy a k tomu nosil tmavé brýle,“ dodal mluvčí s tím, že případní svědci se mají ozvat na lince 158 nebo kterémkoli oddělení policie.

Reklama

Související články

Umělá inteligence pomůže bankám s podvodníky

Novou technologii k rozeznávání hlasů analýzou řeči zavádějí do provozu vývojáři z Brna. Je významným pomocníkem v ověřování identity volajícího především pro...

Výběr článků

Načítám