Hlavní obsah

Někdo mě sleduje, volala příteli. Pak se ji útočník pokusil znásilnit

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté pátrají po muži podezřelém z pokusu o znásilnění v centru města. Napadená útočníka odehnala křikem, pak se ho snažil zadržet její přítel, kterému stihla krátce před tím zatelefonovat s obavami, že ji někdo sleduje. Muž nakonec utekl.

Muž podezřelý z pokusu o znásilnění v PlzniVideo: Policie ČR

 
Článek

Násilník zaútočil na ženu 23. června kolem půl druhé ráno na chodníku před domem v ulici Petákova. Policie ho dosud marně hledá, obrátila se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. Zveřejnila například snímek bundy, kterou útočníkovi přítel oběti strhl, když se ho pokoušel zadržet.

Žena šla domů a slyšela za sebou kroky, zatelefonovala proto svému příteli, který pro ni šel ke vchodovým dveřím. Útočník ji ale mezitím dostihl. „Přistoupil zezadu k poškozené, zakryl jí dlaní ústa a druhou rukou ji začal osahávat na intimních místech, přičemž ji povalil na zem,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Michaela Raindlová.

Foto: Policie ČR

Bunda muže podezřelého z pokusu o znásilnění

Když napadená žena křičela, útočník začal odcházet. „Následně byl zastižen přítelem poškozené, který se jej snažil zadržet a při tomto pachateli strhl z těla bundu bílé barvy. Pachatel z místa následně utekl,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují jako pokus o znásilnění. „Pachatel mluvil česky a byl bílé pleti zdánlivého stáří 40 let. Měl neupravené vousy a ve spodní části čelisti mu chyběl zub,“ dodala Raindlová s žádostí, aby se případní svědci, kteří podezřelého poznají, ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám