Hlavní obsah

Nejvyšší soud zrušil dva rozsudky za vraždu

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší soud zrušil rozsudky nad dvěma ze tří pachatelů brutální vraždy Tiborem Zemanem a Jiřím Salavcem. Dovolání třetího z odsouzených, Pavla Feirfeila, soud odmítl. Právo o tom v pondělí informoval mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig, podle něhož královéhradecký krajský soud bude muset případ znovu projednat a rozhodnout.

Článek

„O důvodech tohoto rozhodnutí zatím nebudeme sdělovat žádné údaje, protože ještě nebylo doručeno účastníkům sporu,“ řekl Knötig.

Zeman si měl podle rozsudku Krajského soudu v Hradci Králové a Vrchního soudu v Praze odpykat 20 a Salavec 14 let vězení za brutální vraždu svého věřitele Jiřího Munzara a jeho přítelkyně Ivany D. Té se obávali jako nepohodlné svědkyně. Munzar prý Zemana a Salavce vydíral, žádal po nich vysoké úroky za půjčené peníze.

Oba muži se rozhodli, že dotěrného věřitele odklidí. Jeho popravu si objednali u recidivisty Pavla Feierfeila, kterému pak vyplatili 32 tisíc korun. K obci Litič na Trutnovsku Munzara předloni vylákal Salavec, pistoli obstaral Zeman. S Munzarem však přijela i jeho přítelkyně. Tu po popravě Munzara naložili do auta a odvezli ji na jiné místo, kde ji údajně Zeman zastřelil, aby nemluvila.

Reklama

Výběr článků

Načítám