Hlavní obsah

Nejvyšší soud potvrdil 8,5 roku za znásilnění batolete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší soud v pondělí potvrdil trest 8,5 roku vězení pro čtyřiašedesátiletého Ladislava Kovalského z Bohumína za znásilnění čtrnáctiměsíční dcery a dlouhodobé pohlavní zneužívání její matky. Kovalský v dovolání požadoval překvalifikování praktik s batoletem ze znásilnění na zneužití.

Článek

Kovalský neměl s dítětem pohlavní styk, šlo pouze o náznak soulože a orálního sexu. Přesto je podle soudu nutné považovat čin za znásilnění. "Popsaná jednání především svojí závažností, ale i způsobem provedení představují takový zásah do sexuální sféry poškozené, že jej lze označit za srovnatelný se souloží," uvedl v rozhodnutí trestní senát s předsedou Karlem Haschem, který rozhodoval neveřejně.

Batole Kovalský dostal loni v létě na dva dny na hlídání. Své praktiky s ním fotografoval a snímky nechal vyvolat v jedné z bohumínských drogerií. Odtud zakázka putovala do fotolaboratoře v Teplicích. Snímků si všiml pracovník, který případ oznámil policii.

V trestu 8,5 roku vězení je zahrnuto i dlouhodobé zneužívání matky batolete. To mělo začít už od jejích dvanácti let, kdy mu jako dlouholetému rodinnému příteli nic netušící rodiče svěřovali dívku k dočasnému dozoru. Dívce, která hledala únik z nefungující rodiny, často dával peníze či dárky.Dítě vzešlo právě ze vztahu se zneužívanou. Dnes již dospělou ženu Kovalský také vydíral intimními fotografiemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám