Hlavní obsah

Nehody znovu zastavily dálnici D1

Novinky, ČTK, ÚAMK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Počasí opět trápí řidiče i silničáře. Na mnoha silnicích zůstává vrstva rozbředlého sněhu. Kritická situace je na dálnici D1. Několik nehod ve čtvrtek ráno zcela zablokovalo provoz ve směru na Brno. Úsek mezi 11. a 21. kilometrem byl až do 13. hodiny uzavřen.

Foto: Ivana Borovková

Účastníci etapového závodu na kolech musí v časovém limitu 111hodin ujet trať dlouhou 2222km.

Článek

Dálnice D1 je kluzká v celém úseku mezi Prahou a Brnem. Provoz tam komplikuje řada dalších menších nehod. Řidiči si musejí dát ovšem pozor i na objízdných trasách, protože náledí se objevuje i na řadě dalších silnic v kraji.

Velké problémy nastaly i na úseku D1 mezi 39. a 41. kilometrem ve směru na Prahu. Policisté tam evidují tři dopravní nehody a další hromadnou nehodu šesti aut. Jeden člověk se zranil a skončil v benešovské nemocnici. "Je zde asi tříkilometrová kolona aut," řekl dopoledne ČTK dálniční policista. Policie proto vyzývá řidiče, aby i v tomto úseku raději sjeli z dálnice a volili objízdné trasy.

Další nehoda zastavila D1 na 100,5. kilometru ve směru na Brno. Jednoho řidiče vrtulník převezl s těžkým zraněním do nemocnice. Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná, policisté odklánějí dopravu na sjezdu u Humpolce.

Silničáři: pozor klouže to!

Vozovky dálnic jsou podle silničářů po chemickém posypu mokré se zbytky rozbředlého sněhu do jednoho centimetru v rychlém pruhu. Jde právě především o dálnici D1 v oblasti Českomoravské vrchoviny a dálnici D5 mezi 29. a 68. kilometrem. Jízda proto vyžaduje maximální opatrnost.

Rovněž na silnicích I. třídy je povrch vozovek po chemické údržbě mokrý nebo s rozbředlou vrstvou sněhu do pěti centimetrů. Souvislá vrstva ujetého sněhu do pěti centimetrů leží pouze v místech inertního posypu ve vyšších horských oblastech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám