Hlavní obsah

Nehody na ledovce byly tragické, v Mostě řidič narazil do tramvajového sloupu

Aktualizováno

Třiačtyřicetiletý muž zemřel v sobotu v poledne při dopravní nehodě v Mostě. Jeho 53letá spolujezdkyně utrpěla vážné zranění. Silnice číslo 27 byla po nehodě uzavřena v obou směrech i pro tramvaje. Muž narazil do sloupu tramvajového vedení. Vážné nehody se staly i na dalších místech země.

BEZ: KOMENTÁŘE: Řidič v Mostě narazil do tramvajového sloupuVideo: Novinky

 
Článek

"Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozu stavu a povaze vozovky a na namrzlé silnici narazil do sloupu tramvajového vedení. Na místě zemřel," uvedla mluvčí policie. Tramvajová trať v místě vede podél silnice první třídy.

Dopravu v Mostě i dalších částech ústeckého kraje od noci komplikují ledovka a mrznoucí déšť. Silničáři stále doporučují obezřetnou jízdu, přestože se stav vozovek mírně zlepšuje.

K nehodě na Trutnovsku letěl vrtulník

Příliš rychle jel i devětadvacetiletý řidič, který s vozem havaroval u Úpice na Trutnovsku.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda u Majdalény

Zatímco muž vyvázl bez zranění, dvaašedesátiletou spolujezdkyni museli hasiči z vozu vyprostit a vrtulník ji následně transportoval do královéhradecké nemocnice. Na pozorování v trutnovské nemocnici skončilo i dvouleté dítě.

Muž zemřel v Majdaleně

Tragicky skončila i ranní nehoda u Majdaleny na Jindřichohradecku. Zemřel při ní sedmatřicetiletý muž. O dva roky mladší žena a dvě děti ve věku 10 a šest let byly zraněny.

"Záchranáři je převezli do českobudějovické nemocnice," řekla jejich mluvčí Petra Kafková.

Pravděpodobnou příčinou nehody byl kluzká vozovka a vysoká rychlost.

Foto: Šárka Cicvárková, Právo

Řadu dopravních nehod přineslo náledí na silnicích Karlovarského a Ústeckého kraje (na snímku nákladní vůz mimo vozovku u palivového kombinátu v Ústí nad Labem - Hrbovicích).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám