Hlavní obsah

Řidič na D4 ujížděl policii až 250 km/h, u pumpy havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobříš
Aktualizováno

Dálnici D4 na Příbramsku uzavřela v pátek ráno nehoda auta, které pronásledovala policie. Řidič ujížděl vysokou rychlostí až 250 kilometrů za hodinu, na 27. kilometru ve směru na Prahu nedaleko čerpací stanice Shell havaroval. Utrpěl lehká zranění a byl převezen do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Auto, které policisté pronásledovali na D4.

Článek

Hlídka auto zastavovala po 03:00 v ulici Československé armády v Příbrami. Motorista výzvu k zastavení nejdříve vyslyšel, když ale policista vystupoval ze služebního vozu, rozhodl se ujet.

"Na Evropské ulici nezvládl řízení a dostal smyk, přesto pokračoval v jízdě dál až na Skalku, kde odbočil na dálnici D4 ve směru na Prahu. Při pronásledování měli policisté na tachometru rychlost přes 200 kilometrů za hodinu, přesto jim řidič neustále ujížděl a nereagoval na výzvy k zastavení," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Policisté ujíždějícího řidiče ihned po nehodě zadrželi. "Použili donucovací prostředky, jako jsou hmaty, chvaty a hrozba namířenou střelnou zbraní," řekla mluvčí policie Michaela Richterová.

Foto: Policie ČR

Místo nehoda na D4

Zraněný 31letý řidič byl převezen do motolské nemocnice. "Ujížděl rychlostí přes 250 kilometrů v hodině. Odmítl se podrobit zkoušce na drogy, řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel," dodala mluvčí.

Původní informace hovořily o tom, že v místě havaroval kamion, policie ale tuto informaci nepotvrdila. "Žádná nehoda kamionu se dnes ráno na dálnici D4 nestala," uvedla Richterová.

Provoz v místě byl obnoven po 7:00 hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám