Hlavní obsah

Nehoda, nebo surový útok? Soud řeší případ zraněné těhotné ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Surový útok na těhotnou ženu, nebo nešťastná náhoda? Takovou otázku od úterka rozplétá ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl sedmatřicetiletý Pavel Č., který podle závěrů policejního vyšetřování zaútočil na družku v šestém měsíci těhotenství. Muž tvrdí, že si žena zranění způsobila sama.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Pavel Č. u soudu popřel surové násilí vůči těhotné družce.

Článek

K incidentu došlo 9. června 2019 v kuchyni bytu v Bohumínské ulici ve Slezské Ostravě. Předcházela mu hádka, jejímž předmětem byl spor o vaření oběda. „Družku v šestém měsíci těhotenství nejprve dvakrát strčil směrem ke dveřím se skleněnou výplní, přičemž žena se při nekoordinovaném pohybu pořezala na ruce,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Policie dopadla výrostka podezřelého ze surového bití seniora v Ostravě

Krimi

Když žena upadla, nasedl jí podle obžaloby na břicho a začal ji nejprve mlátit do obličeje a poté, když se otočila na bok, ji ještě dvakrát kopl do hlavy. V bytě se v tu chvíli nacházely i tři děti, které hádce i útoku zčásti přihlížely.

Muž se ale od počátku hájí tím, že žena si začala jako první. „V kuchyni vzala nůž, kterým na mne začala útočit. Cítil jsem se ohrožený,“ zopakoval obžalovaný muž před soudem. Přiznal, že ji odzbrojil a zpacifikoval.

Poblíž centra Ostravy spadlo po srážce auto z mostu

Krimi

„Nakonec jsem jí dal pár facek,“ řekl a další násilí, jako kopání nebo údery pěstmi, popřel. „Když jsem si na chodbě zavazoval tkaničky, tak rukou praštila do dveří a pořezala se. Pak jsem odešel a to je celé,“ řekl.

Hlavní líčení bude pokračovat v dalších dnech výslechy řady svědků i znalců. S ohledem na složitou důkazní situaci není jasné, kdy by mohl být vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám