Hlavní obsah

Nehoda na Zlínsku uvěznila v autobusu dvanáct lidí

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Dvanácti cestujícím museli ve středu ráno pomáhat z havarovaného autobusu hasiči ve Valašských Kloboukách - Lipině na Zlínsku. V autobuse zůstali uvězněni po jeho střetu s osobním automobilem.

Článek

Dvě lehká zranění a škoda za 200 tisíc korun jsou pravděpodobně výsledkem jízdy nezkušeného řidiče. Felicie osmnáctiletého řidiče dostala smyk a skončila v protisměru. Tam se čelně srazila s autobusem. Oba vozy havarovaly v příkopech podél silnice. Zranění utrpěli dva lidé – řidič z osobního auta a jedna z dvanácti osob cestujících v autobusu.

„Postih řidiče bude záležet na zdravotním stavu zraněných a na výsledcích vyšetřování. Policisté museli v místě nehody řídit dopravu více než čtyři hodiny,“ informovala mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková. Řidič vlastnil podle policie řidičské oprávnění necelé dva měsíce.

„Autobus sjel po nehodě do příkopu a naklonil se tak, že nešly otevřít dveře. Hasiči pomocí krumpáčů a lopat zábranu uvolnili a cestujícím pomohli ven,“ doplnil Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Komunikace byla zcela neprůjezdná, policisté pak museli dopravu v místě nehody usměrňovat čtyři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám