Hlavní obsah

Nehoda autobusu ztížila dopoledne provoz v okolí Lanového mostu

– PRAHA • Aktualizováno

Provoz na objízdné trase uzavřeného Lanového mostu komplikovaly v sobotu dopoledne následky nehody autobusu a motocyklu auta ve Švehlově ulici v Praze 10 v nájezdu na Jižní spojku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, byl ale kvůli ní asi 15 minut neprůjezdný jeden jízdní pruh. I za tak krátkou dobu se vytvořily kolony, které trvaly po celé dopoledne.

Foto: Volfík René, ČTK

Dopravní situace v okolí Lanového mostu na Jižní spojce

Článek

Provoz je komplikovaný i v opačném směru na Prahu 9, především na křižovatce s ulicí Plukovníka Mráze se tvoří kolony. "Počítáme se tím, že stupeň tři bude po celý víkend," uvedl Josef Šašek z pražské dopravní policie.

Okolo 11:00, kdy zesílil sobotní provoz, byla situace horší a intenzita dopravy byla ve směru na Prahu 9 na silném stupni čtyři.

V pátek byla situace kritická v odpoledních hodinách, kdy byla doprava hodnocena stupněm pět. V Průmyslové stála auta v obou směrech, podobně na tom byla i Švehlova ulice.

Sobotní provoz je mírnější, ale problémy se mu nevyhnuly. Nepomohlo ani to, že kamióny mají zakázanou jízdu. Policie doufala, že situace bude během víkendu lepší.

Nehoda se stala v nájezdu na Jižní spojku. Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Lanový most se opravuje už několik dní, úplně je ale zavřený od čtvrteční noci. V místech objížděk jsou policisté a radí řidičům, kudy jet.

"Doplnili jsme dopravní značení, které upřesňuje objížďku," řekl Josef Šašek z pražské dopravní policie. Značky pracovníci umisťovali večer a dnes ráno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám