Hlavní obsah

Navlékl si rukavice a podřízl expřítelkyni hrdlo, dostal 18 let

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový
Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský krajský soud ve čtvrtek potrestal osmnáctiletým trestem 24letého Karla Šedivého za vraždu jeho bývalé přítelkyně. Loni v červenci se vloupal v noci do chaty jejích rodičů u Aše. Dvaadvacetileté ženě, která byla matkou jejich tehdy ročního syna, prořízl hrdlo a utekl.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Odsouzený muž u soudu.

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný, neboť státní zástupce i Šedivý, jemuž hrozilo až dvacetileté vězení, si ponechali lhůtu pro případné odvolání. Trest by si měl odpykat v nejpřísnější věznici, neboť kromě předchozí beztrestnosti nenašel soud žádnou polehčující okolnost.

"Neprojevil žádnou lítost, není u něj patrná naprosto žádá pokora," uvedla soudkyně Iveta Zídková. I přes svá emotivní vystoupení u soudu podle ní lituje hlavně sebe a nepřipouští, jak jeho čin zasáhl i do života jeho malého syna, rodičů zavražděné dívky i do života jeho rodičů.

Při útěku se zbavil nože, oblečení a chirurgických rukavic, které si předem přinesl. Podle státního zástupce Šedivý předem naplánoval, jak spory o styk s dítětem vyřešit. Policisté vraha dopadli brzy po činu, k činu se kriminalistům přiznal.

Tvrdil ale, že chtěl ženu jen postrašit a nůž jí ke krku přiložit tupou stranou. Omylem ale prý přiložil na ženino hrdlo ostří, a když s ní zatřásl, aby se vzbudila, lekla se a způsobila si smrtelné zranění.

Později výpověď změnil a za vraha označil svého známého Igora. Na této verzi trval i před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám