Hlavní obsah

Nastěhoval se do cizí chatky u rybníka. Na majitele vytáhl nůž i pistoli

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Niva

Za pomoci vrtulníku pátrali policisté na Prostějovsku po nebezpečném pachateli, který ohrožoval majitele dřevěné buňky u rybníka u obce Niva. Napadenému muži se podařilo útočníkovi vyrazit z rukou postupně dva nože a střelnou zbraň. Podezřelý nakonec z místa utekl a našel ho až policejní vrtulník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nový vrtulník Letecké služby policie

Článek

„V pátek dopoledne si majitel dřevěné buňky všiml, že se kouří z komína. Šel se tam proto podívat. Vstoupil dovnitř v okamžiku, kdy neznámý muž přikládal do kamen. Zaskočený nevítaný návštěvník zareagoval útočným způsobem a na majitele vytáhl nůž, který měl na opasku,“ popsala v pondělí mluvčí policie Miluše Zajícová.

Poškozený, o dvacet let starší muž se nezalekl a nůž vyrazil útočníkovi z ruky. Ten ale vytáhl další nůž a mířil jím majiteli buňky na krk. Nepochodil a znovu o nůž přišel. Potom se sehnul a vytáhl krátkou střelnou zbraň, ale i tu mu majitel objektu vyrazil z ruky.

Sečtělý zloděj. Muž v Praze ukradl v obchodě knihy za desítky tisíc

Krimi

„Pachatel se dal na útěk směrem do lesa a k obci Žďárná. Poškozený muž nás informoval na lince 158. Začalo rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli, a to i ve spolupráci s policisty z Jihomoravského kraje a za pomoci policejního vrtulníku. Po pátrání trvajícím asi dvě a půl hodiny policejní hlídka s psovodem a ve spolupráci s vrtulníkem osmatřicetiletého pachatele nalezla a zadržela,“ uvedla Zajícová.

Několikanásobnému recidivistovi sdělili policisté obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Podřežu tě! Po přetahované s nožem v obchodním domě v Praze policie hledá útočníka

Krimi

„Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ale nebyl orgány činnými v trestním řízení akceptován a trestní stíhání muže je vedeno na svobodě,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám