Hlavní obsah

Násilník s nožem v Praze napadá mladé ženy, zaútočil třikrát během noci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři útoky má podle policie na svědomí dosud neznámý násilník, který v Praze napadá mladé ženy. Je ozbrojený nožem a nebezpečný. Policisté zatím netuší, zda motiv je loupežný, nebo sexuální. V pátek požádali o pomoc v pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z brutálního napadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

První útok se odehrál na autobusovém stanovišti v Letňanech v neděli kolem půl desáté večer. Na ženu muž zaútočil nožem, ale jí se podařilo ubránit a následně se připojit ke skupince cizích lidí. Útok částečně zachytila kamera, poškozená však napadení nenahlásila, proto by s ní policisté rádi mluvili.

Muž v Holešovické tržnici napadal lidi obuškem, zadrželi ho prodejci

Krimi

Útočník pak odjel metrem směrem na Opatov. U koleje Blanice si před půlnocí vyhlédl další oběť. „Ženu chytil kolem krku do tzv. kravaty, povalil ji na zem, přičemž jí vyrazil telefon, zaklekl ji a začal škrtit. V druhé ruce držel nůž, který jí přiložil ke krku. Poškozená se začala bránit a snažila se mu vytrhnout nůž z ruky,“ popsala mluvčí policie Hana Křížová.

Je surový

Od dalšího útoku ho odradilo až projíždějící auto. Žena utekla na vysokoškolské koleje, odkud přivolala policii. O hodinu později však násilník zaútočil znovu v ulici Jana Růžičky. Incident se odehrál podobně jako předchozí útok. Poškozenou udeřil a povalil na zem. Když na něj zakřičel svědek, utekl.

Policie zveřejnila další záběry muže podezřelého z osahávání dítěte ve výtahu v Praze

Krimi

Podle zjištění kriminalistů si muž po celé Praze náhodně vybírá oběti, kterými jsou mladé štíhlé ženy. „Je velmi surový a také nebezpečný. U sebe nosí nůž, který neváhá při útocích použít. Zcela zjevně napadá na jednu nohu,“ upozornila Křížová.

Policisté případ zatím vyšetřují jako ublížení na zdraví, protože netuší, zda je motiv loupežný, nebo sexuální. Kvalifikace se může změnit. Informace o totožnosti přijme linka 158. „Muže se rozhodně nepokoušejte sami zadržet,“ varovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám