Hlavní obsah

Násilník přepadl prodejnu v centru Prahy, místo loupeže prodavačku znásilnil

– Praha

Kriminalisté dopadli 31letého násilníka, který podle nich v úterý na Senovážném náměstí v Praze znásilnil prodavačku. Nejprve po ní požadoval peníze, když mu řekla, že žádné nemá, napadl ji. Policistům později přiznal, že si chtěl hlavně „užít“.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilník z prodejny na Senovážném náměstíVideo: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o napadení přijala tísňová linka před druhou hodinou odpoledne. Agresor vešel do obchodu a po prodavačce chtěl peníze. Ta mu odpověděla, že nemá ani korunu, protože zaplatila za zboží.

„Muž namísto toho, aby vzal nohy na ramena, se vrhl na prodavačku a znásilnil ji. Až teprve poté z prodejny utekl,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Detektivové po příjezdu na místo zajistili záznamy z kamer a po neznámém muži rozjeli pátrání. Jeho podobu dostali všichni policisté v Praze, a tak netrvalo dlouho a na muže narazila hlídka cizinecké policie.

Neutíkal dlouho

„Téměř na minutu přesně, ale o čtyřiadvacet hodin později si v Hybernské ulici všimli policisté osoby odpovídající popisem hledanému. Proto dotyčného zkontrolovali a následně předali kriminalistům,“ popsal Hulan.

Foto: Policie ČR

Násilník po dopadení

Překvapení čekalo na vyšetřovatele při výslechu pachatele. Nejen že se k činu přiznal, ale uvedl také, že znásilnění nebylo nijak spontánní. „Řekl, že šlo o promyšlený skutek. Do prodejny už totiž vcházel odhodlaný jednak ukrást peníze, ale hlavně si za každou cenu takzvaně užít,“ konstatoval mluvčí.

Jednatřicetiletému drogově závislému Slovákovi nyní hrozí za trestný čin znásilnění až deset let ve vězení. Nemusí to však být konec. Policisté se domnívají, že obětí může mít násilník na svědomí více, a prosí je, aby se ozvaly na linku 158. Z tohoto důvodu kriminalisté zveřejnili podobu pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám