Hlavní obsah

Násilníci v pražském nočním metru napadali cestující

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští policisté varují cestující noční hromadné dopravy před skupinou násilníků, kteří bezdůvodně napadají lidi v metru. Dva incidenty policie zaznamenala na přelomu dubna a května v různých stanicích.

Článek

V sobotu 30. dubna kolem poledne napadli ve stanici Střížkov v soupravě metra jedoucí z konečné Ládví 17letého mladíka. „Nejprve ho udeřili čelem do nosu, odstrčili ho a nakopli ho do obličeje,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová s tím, že napadený byl zraněn. Násilníka policie hledá kvůli ublížení na zdraví, za které mu hrozí až tříleté vězení.

O den později v půl jedenácté večer doprovázel další muž svou známou metrem ze stanice Vysočanská na Černý Most. Přitom si všiml skupinky mužů, kteří je pozorovali. Na konečné vyprovodil známou k autobusu a při opětovném nastupování do metra si všiml stejné party mladíků, která také nastoupila do metra.

Proto se posadil na zadní sedadlo a mužů si nevšímal. Po krátké chvíli k němu přistoupil jeden z mužů v červené mikině, vulgárně na něj zařval a poté jej udeřil pěstí do obličeje. Při tom mu vypadl mobilní telefon z ruky na zem. Útočník jej opakovaně udeřil a k němu se přidali další dva muži ze skupinky.

Když metro zastavilo ve stanici Rajská Zahrada, muži přestali a vystoupili z metra, jako by se nic nestalo. Poškozený za nimi vyběhl a křičel, ať mu vrátí telefon. Jeden z útočníků na něj zařval, že leží pod sedačkou v metru.

„Tam telefon neležel a jeden z cestujících viděl, jak si ho útočník strká pod bundu. Proto opětovně poškozený vyběhl za skupinkou a dožadoval se vrácení telefonu. Načež jeden z mladíků vyskočil na plastový odpadkový koš, ten vytrhl ze zdi a poté se rozeběhl a hodil jej po poškozeném, který se před ním schoval ve vagónu. Celému incidentu přihlížela více než desítka osob,“ popsala incident Kropáčová. Po násilnících policie pátrá.

„Všem cestujícím doporučujeme hlavně při nočním cestování městskou hromadnou dopravou, aby si vždy vybírali vagóny, kde sedí větší počet osob a nezůstávali zde osamoceni,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám