Hlavní obsah

Narkoman, který zavraždil svou přítelkyni, dostal 18 let

– PRAHA

Devětadvacetiletý Petr Beneš z Chebu zavraždil loni v listopadu pod vlivem drog svou dvaadvacetiletou přítelkyni a půjde za to na 18 let do věznice se zvýšenou ostrahou. Rozhodl o tom ve středu Vrchní soudu v Praze.

Článek

Beneš byl podle pravomocného verdiktu pod vlivem pervitinu. Partnerku  zavraždil kuchyňským nožem proto, aby získal finanční hotovost na drogy a automaty. Ženě odcizil batoh s věcmi v hodnotě přes 5000 korun.

Petr Beneš je podle svědků po celém Chebu znám jako člověk závislý na automatech a navíc narkoman. S přítelkyní Jitkou prý žil zhruba 2,5 roku. V den události si počkal, až dívka půjde v noci z práce domů. Předtím stačil utratit na automatech všechny peníze, které prý ukradl z trezoru v matčině obchodě.

Ještě si navíc dvakrát píchl pervitin do žíly. Pod vlivem drog pak svou partnerku na ulici napadl, aby jí vzal batoh s věcmi a penězi. Po krátkém přetahování Jitku podle soudu v chodbě domu v Májové ulici bodl kuchyňským nožem do hrudi takovou silou, až zlomil čepel, která pak zůstala v těle poškozené. Prudká rána zasáhla její srdce a dívka po dvou hodinách v nemocnici zemřela.

Bránil se tím, že to byla nešťastná náhoda

Obžalovaný se u soudu bránil tím, že vše byla nešťastná náhoda. "To, co se stalo, je pro mě veliká ztráta, které upřímně lituji. Neměl jsem v úmyslu Jitku zabít, nikdy jsem jí ani neublížil. Miloval jsem ji a plánovali jsme si založit rodinu," řekl Beneš před odvolacím senátem. Za všechno podle něj mohou drogy. Osudný večer si prý pamatuje jen útržkovitě a jednal údajně v afektu.

Krajský soud v Plzni mu však v červenci neuvěřil, stejně tak dnes Vrchní soud v Praze. Podle jejich názoru Beneš vraždil ve snaze zmocnit se batohu přítelkyně, a získat tak prostředky na pervitin či automaty. V době činu byl navíc v podmínce, má za sebou několik trestů. Benešův advokát zvažuje podat ústavní stížnost, protože se mu zdá trest příliš vysoký.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám