Hlavní obsah

Napadený muž v ostravské nemocnici zachránil peníze, strčil je do úst

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na nedělní návštěvu jedné z ostravských nemocnic dlouho nezapomene 31letý muž z Kopřivnice. Ve zdravotnickém zařízení ho napadla skupina mladých výtržníků, kteří do něj kopali. Aby uchránil své peníze, strčil si hotovost do úst. Policisté skupinu útočníků zadrželi.

Článek

Tři muži ve věku 28, 25 a 23 let spolu s 22letou ženou napadli muže ve vestibulu nemocnice po předchozí slovní rozepři.

Zvláště žena byla při fyzickém útoku značně aktivní. Několikrát poškozeného kopla a udeřila. Ostatní jí pak pomohli muže svalit na zem. Při tom po něm neustále chtěli peníze.

"Když poškozený cítil, že se mu útočníci z kapsy snaží vytáhnout finanční hotovost, neváhal a obnos si strčil do úst,“ řekl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Hlídku policie přivolala 58letá žena, která incident viděla.

Policisté útočníky zadrželi, napadeného muže museli zdravotníci ošetřit.

"Na ženu a jednoho z mužů policisté podali návrh na vzetí do vazby. Zbylí dva útočníci jsou vyšetřovaní na svobodě. Za trestné činy výtržnictví a loupeže jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnil Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám