Hlavní obsah

Namol opilý řidič kamiónu do druhého dne nevystřízlivěl, nadýchal 1,5 promile

Právo, plk

Přes 1,5 promile alkoholu nadýchal v úterý řidič kamiónu, kterého na dálnici D1 nedaleko Ostravy zastavila hlídka policie. Policisté sebrali sedmatřicetiletému cizinci řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Šofér byl policistům povědomý, neboť jej kontrolovali už den předtím, kdy při kontrole na odpočívadle nadýchal tři promile.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zajel na jednom z dálničních odpočívadel mimo silnici až do rozměklé hlíny. Vozidlo bylo v té době odstavené, nicméně v jeho těsné blízkosti se pohyboval muž. Z důvodu podezření, že je pod vlivem alkoholických nápojů a vzhledem k faktu, že nebylo možné vyloučit, že se nejedná o řidiče, provedli u něj policisté orientační dechovou zkoušku. Výsledek byl pozitivní, přes tři promile alkoholu v dechu,“ popsala pondělní kontrolu policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Když druhý den uviděla hlídka povědomý kamión na silnici, rozhodla se řidiče znovu zkontrolovat. „V katastru obce Bravantice zaregistrovali před 5. hodinou kamión s návěsem jedoucí směrem na Brno. Po zastavení vozidla vyzvali řidiče k dechové zkoušce. Přístroj vykázal pozitivní hodnotu, přes 1,5 promile alkoholu v dechu,“ sdělila s tím, že muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Případ policie šetří ve zkráceném přípravném řízení. Šoférovi nyní hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám