Hlavní obsah

Nákupní centrum v Plzni, kde spadla část stropu, opět otevřelo

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ani ne den poté, co na několik lidí v nákupním centru Plaza spadla část sádrokartonového stropu, bylo nákupní centrum otevřeno. Rozhodli tak přivolaní statici, podle kterých je budova v pořádku a návštěvníkům nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Jan Švábek, Právo

V prvním patře nákupního centra, kde se spadla část stropu, se objevili první návštěvníci už po desáté hodině dopoledne.

Článek

„Dle posledních informací, které máme k dispozici, je budova v pořádku, provedená opatření jsou dostatečná pro zajištění bezpečného provozu s omezením provozu pouze v přímo zasažené části,“ stojí v tiskovém prohlášení Plazy.

Foto: Jan Švábek, Právo

Zavřené v pátek zůstaly akorát prostory multikina.

Situaci na místě posuzoval statik povolaný policisty a statik, kterého si pozval vlastník nákupního centra. "Na základě doporučení statika byla vytipována místa, kde existovalo riziko dalšího uvolnění podhledů z důvodů podmáčení sádrokartonu,“ píše se dále v oficiálním vyjádření s tím, že určená místa byla zajištěna.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V plzeňském multikině Cinema City v nákupním centru Plaza se ve čtvrtek zřítila část stropu.

Část sádrokartonového stropu spadla ve čtvrtek odpoledne v předsálí multikina Cinema City. Čtyři lidé byli na místě ošetřeni, jednu osobu záchranáři převezli na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Zranění však nebyla vážná.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Trosky stropu v obchodním domě

Policisté případ nadále šetří. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. Spolupracujeme se správci objektu, se znalci i kompetentními úřady, jako je stavební úřad,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

Strážci zákona zároveň prosí, aby lidé, kteří byli během incidentu poraněni a nebyli ošetřeni nebo nejednali s policisty, zavolali na linku 158. „Je to důležité pro další kvalifikaci a šetření,“ doplnila Korandová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám