Hlavní obsah

Nákladní vlak ve Zlíně smetl auto na přejezdu, tlačil ho desítky metrů

Právo, Aleš Fuksa

K vážné dopravní nehodě došlo v noci na pondělí ve Zlíně. Krátce před 23. hodinou srazil nákladní vlak automobil projíždějící přes koleje. Souprava tlačila automobil po kolejích dalších několik desítek metrů. Posádka vozu utrpěla jen lehčí zranění.

Foto: HZS ZK

Noční střet s nákladním vlakem si vyžádal dvě lehká zranění.

Článek

K neštěstí došlo na železničním přejezdu v ulici Podvesná. Podle zjištění Drážní inspekce vjela řidička do kolejiště v době, kdy světelné signalizační zařízení upozorňovalo na přejezd vlaku. Ten projížděl ve směru od Vizovic na Otrokovice.

„Oznámení o nehodě přijalo krajské operační středisko hasičů v jedenáct hodin a na místo vyslalo jednotku za stanice Zlín. Po příjezdu na místo velitel zásahu zjistil, že ve vozidle jsou zaklíněny dvě zraněné osoby,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Záchranáři ihned začali s jejich vyproštěním. Ve spolupráci se zdravotníky poté řidičku a jednoho muže z poničeného vozidla dostali ven. Raněné poté lékaři převezli do nedaleké Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Foto: HZS ZK

Noční střet s nákladním vlakem si vyžádal dvě lehká zranění.

Škoda na poničeném osobním automobilu dosáhla zhruba sto padesát tisíc korun, u lokomotivy pak padesáti tisíc korun. „Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti. Provoz byl na trati obnovený krátce po půl třetí ráno,“ sdělil Právu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám