Hlavní obsah

Nad mužem spícím v kolejišti na Českolipsku prosvištěl vlak. Bez škrábnutí spal dál

Česká Lípa
Aktualizováno

Kočka má devět životů, 27letý muž z Českolipska jednou tolik. Jinak se nedá vysvětlit případ, který se odehrál v úterý na jedné místní železniční trati. Mladý muž usnul opilý mezi kolejnicemi a přejel ho nákladní vlak s 20 vagony.

Foto: Policie ČR

Místo, kde si muž lehl do kolejí.

Článek

Policisté přijali na linku 112 oznámení od strojvedoucího, že v kolejišti, po kterém zrovna přejel jeho kolega, ležel nehybně člověk. Vlak čítal 20 vagonů a byl plně naložený pískem. Na místo vyrazily všechny složky záchranného systému. Jako první byli na místě hasiči.

„Když se k tomu člověku přiblížili, tak nevěřili vlastním očím, ten muž tam spal. Minimálně po něm přejela jedna souprava vlaku a jemu se nic nestalo. Vedle něj leželo pivo. On vůbec nic netušil,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž uvedl, že odpoledne vypil flašku rumu, a pak už si jen pamatuje, jak ho probudili hasiči. Policisté provedli dechovou zkoušku, která ukázala „pouhých“ 1,3 promile. Podle mluvčí si muže nechali na pozorování v nemocnici, protože nikdo nemohl uvěřit tomu, že se mu nic nestalo a že ho vlak nevzbudil.

„Kdyby se probudil zrovna ve chvíli, když projížděl vlak, zřejmě by to skončilo špatně. Jak dlouho tam ležel, nevíme. On sám to nedokázal říct,“ konstatovala Baláková s tím, že s takovým případem se policisté ještě nesetkali.

Chtěl jsem se projet na střeše, řekl muž, který zkratoval tyčí lokomotivu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám