Hlavní obsah

Chtěl jsem se projet na střeše, řekl muž, který zkratoval tyčí lokomotivu

Praha

Policie našla muže, který v srpnu železnou tyčí zkratoval vlak na Masarykově nádraží v Praze. Muž policistům řekl, že se chtěl pouze projet. Způsobenou škodu je připraven zaplatit.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž záměrně zkratoval vlak na nádraží Video: Policie ČR

 
Článek

Policie po vyhlášení pátrání v říjnu dostala několik informací vedoucích ke konkrétnímu člověku. Jméno pak potvrdili i policisté ze středních Čech. Muž se pak na žádost policie dostavil na služebnu.

„Jak sám uvedl, na střeše vlaku se chtěl pouze projet, a nečekal, že by ho mohl tímto způsobem zkratovat. Svého činu lituje a je ochoten uhradit způsobenou škodu,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Podle něj policisté i nadále případ vyšetřují jako pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Muž na lokomotivu vylezl v polovině srpna. Podle policie nejdříve vyšplhal na střechu prvního nástupiště a několik minut sledoval okolí. Poté vhodil železnou tyč přímo do prostoru sběrače elektrické energie, čímž způsobil zkrat ve vysokonapěťovém zařízení a vyřadil vlak z provozu. Škodu vyčíslili vyšetřovatelé na zhruba sto tisíc korun.

Nad mužem spícím v kolejišti na Českolipsku prosvištěl vlak. Bez škrábnutí spal dál

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám