Hlavní obsah

Na Zlínsku spadla část střechy rodinného domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Pod tíhou sněhu se v pátek ráno ve Vítové na Zlínsku zřítila polovina střechy rodinného domu. žijí v něm dva staří neslyšící manželé. Při pádu střechy se jim nic nestalo, jsou ale otřeseni a pomáhá jim psycholog.

Článek

"Na místě jsou také zdravotníci, kteří je prohlédli," řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.  Manželé jsou podle mluvčího hasičů ve velmi špatném psychickém stavu, kvůli jejich zdravotnímu handicapu je s nimi navíc i horší komunikace. Manželé neslyší a nemluví.

Střecha se neprobořila do obytné části domu, ale zachytila se ve vrchním patře domu.

Nápor sněhu ráno neunesla také střecha rodinného domu v Brankách u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. V domě spala žena, která vyvázla bez zranění. 

Od začátku roku vyjížděli profesionální hasiči ve Zlínském kraji již zhruba ke 30 zříceným nebo poškozeným stavbám. Nadílka sněhu je v tomto kraji letos extrémní, místy leží až metr sněhu.

Nejvíce případů zaznamenali záchranáři na Vsetínsku a Zlínsku. Na Vsetínsku tíhu sněhu většinou neunesly střechy hospodářských objektů a skladovacích budov v oblasti Karolinky, Rožnova pod Radhoštěm nebo poblíž Vsetína. Na Zlínsku jsou případy nejčastěji hlášeny z okolí Valašských Klobouk a Zlína.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Pelhřimovsku se zřítila střecha vepřína

Vysočinu postihl v sobotu ráno druhý nebezpečný pád střechy během několika hodin. V pátek večer se zřítila střecha zimního stadionu v Humpolci, v sobotu ráno...

Výběr článků

Načítám