Hlavní obsah

Na Zlínsku našli zapadlé auto s cizincem, byl zdrogovaný a ozbrojený brokovnicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Devětadvacetiletého cizince v BMW, který měl v autě drogy a brokovnici, objevili v úterý policisté na Zlínsku. Muž se na území státu dostal dosud nezjištěným způsobem a podle policie spáchal několik přestupků.

Foto: Policie ČR

BMW, kterým muž přijel do ČR.

Článek

Policisté dostali v úterý ráno oznámení, že v rozbahněném terénu na Zlínsku uvízlo auto BMW s cizí SPZ a mužem uvnitř. Řidič uvedl, že pochází ze sousedního státu, policie ale nesdělila, ze kterého. Muž neměl žádný doklad totožnosti, jeho test na drogy v těle byl pozitivní na pervitin.

Poláci nelegálně projeli zelenou hranici na Liberecku

Krimi

Na místo vyrazila cizinecká policie, překladatelka a psovod. „Policejní pes našel ve vozidle malé množství sušené travní hmoty a neznámé tablety. Policisté, kteří vozidlo prohledali, našli zbraň – brokovnici – a několik desítek nábojů,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policie následně sečetla, jakých přestupků se muž dopustil: není držitelem řidičského průkazu, protože mu byl v domovském státě odebrán, pravděpodobně byl v době řízení pod vlivem drog, přechovával u sebe omamné a psychotropní látky, zřejmě také porušil usnesení vlády, protože vstoupil na území České republiky, aniž by se na něj vztahovala některá z výjimek, porušil zákaz volného pohybu osob a přivezl zbraň do ČR bez povolení. Držitelem zbrojního průkazu sousedního státu je.

Jak se muž dostal přes hranice, policisté nadále vyšetřují. Přestupky předali k vyřízení správnímu orgánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám