Hlavní obsah

Na Vysočině hořely dva domy

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva domy hořely na Vysočině v noci na neděli. Nejprve ve Vápovicích na Jihlavsku a poté v Želivi na Pelhřimovsku. V obou případech oheň zničil střechy budov. Dva lidé skončili v rukou záchranářů.

Foto: HZS Kraje Vysočina

Ve Vápovicích požár zničil střechu domu.

Článek

Do Vápovic na Jihlavsku vyjížděli hasiči v neděli sedm minut po jedné hodině. Operační středisko vzhledem k rozsahu vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu.

„V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla střecha domu v plamenech. Z domu hasiči vyvedli dvě osoby, které předali do péče zdravotníků,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Pomocí několika vodních proudů dostali oheň za čtyřicet minut pod kontrolu, do čtyř hodin ale ještě dohašovali ohniska.

K požáru střechy rodinného domu v Želivi na Pelhřimovsku vyslalo operační středisko hasiče tři minuty po třetí hodině. O hodinu později už měli hasiči situaci pod kontrolou, až do páté hodiny ale ještě rozebírali ohněm zasaženou střechu a likvidovali skrytá ohniska.

„Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Plameny za sebou zanechaly škodu v předběžné výši 600 tisíc korun,“ dodala mluvčí. Příčinu obou událostí musí zjistit následné šetření.

Foto: HZS Kraje Vysočina

Ve Vápovicích požár zničil střechu domu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám