Hlavní obsah

Vytáhla nůž na vozíčkářku, u soudu dostala 4,5 roku

Brno

Zaútočit na zcela bezbrannou oběť se nijak neštítila osmatřicetiletá Žaneta Šandorová. V tramvaji jedoucí po brněnské ulici Křenová vytáhla nůž na ženu na elektrickém invalidním vozíku a ukradla jí kabelku. Kradenou kartou pak zaplatila v nedalekém obchodě. Brněnský soud ji za loupež a neoprávněné opatření platebního prostředku poslal na 4,5 roku do vězení.

Soud potrestal ženu, která vytáhla nůž na vozíčkářkuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Verdikt odvolacího soudu je pravomocný, lze proti němu pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Ostřílená kriminálnice si svou oběť vyhlédla loni v prosinci.

„Vytáhla zavírací nůž a držela ho čepelí směrem k poškozené. Nepronesla žádnou pohrůžku, ale poškozená považovala svoji situaci za zcela bezvýchodnou. Jen si držela kabelku na klíně,“ popsala soudkyně brněnského krajského soudu Andrea Svobodová.

Dvacetkrát trestaná recidivistka se místo nástupu do vězení chtěla bodnout

Krimi

„Obžalovaná nožem přeřízla popruh od kabelky, kde byla hotovost a také dvě platební karty,” dodala soudkyně.

Šandorovou už potrestal místní městský soud, žena se ale s trestem nesmířila a sveřepě trvala na své nevině, ačkoli ji při placení v obchodě zachytila kamera.

Poznali ji prodavači a jedna ze svědkyň ji pozorovala celou dobu od útěku z tramvaje až po odchod z večerky.

„Klientka se neztotožňuje s tím, že jí byl skutek prokázán, zdůrazňuji, že nebyla provedena rekognice,“ tvrdil ženin advokát.

Foto: Právo

Soud potrestal ženu, která vytáhla nůž na vozíčkářku.

Klientka prý má na jednom z prstů vytetovaný křížek, který prý ale na kamerových záznamech nebyl patrný. „Vypadám jinak!“ tvrdila obžalovaná.

„Po třech měsících od vykonání posledního alternativního trestu se dopustila útoku se zbraní proti bezbranné osobě,“ oponovala státní zástupkyně.

Odvolací senát neměl ale o vině žádné pochyby.

„Máme tu svědkyni, která ji celou dobu pozorovala a vyfotila. Máme záznamy z večerky, kde platila odcizenými kartami poškozené. Prodavači z večerky ji jednoznačně identifikovali, protože ji osobně znali,“ zdůraznila soudkyně Svobodová.

Recidivistka vyloupila banku, peníze znovu použila na úpravu těla

Koktejl

Odvolací senát navíc upozornil, že Šandorová z činu vyvázla ještě lacino.

„Jak poškozená popisuje svůj psychický stav po útoku, tak se nám jeví, že u ní mohlo dojít k těžké újmě na zdraví,“ konstatovala Svobodová.

„Měl tam být zpracovaný znalecký posudek, pak by obžalované mohl hrozit přísnější paragraf s trestem od pěti do dvanácti let. To je ale už jen akademická úvaha, protože absentuje odvolání státního zástupce,” dodala soudkyně.

„Takže si to mám odsedět za někoho jinýho, jó?“ ještě se po verdiktu rozčilovala odsouzená.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám