Hlavní obsah

Na Ústecku řádí falešný vnuk, seniorka mu poslala 40 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

V Ústeckém kraji policie zaznamenala několik podvodů, jejichž cílem jsou senioři. Neznámý pachatel je kontaktuje přes pevné linky a vydává se za jejich vnuka. Po seniorech požaduje z různých důvodů vysoké částky, jedna seniorka takto přišla o 40 tisíc korun. Peníze chce muž předat osobně nebo poslat na bankovní účet.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel takto zavolal minimálně třem ženám z okresů Teplice, Děčín a Ústí nad Labem, dvě z nich podvodníkovi nenaletěly a žádné peníze nezaplatily, jedna seniorka bohužel podvodníkovi uvěřila a neznámému pachateli předala 40 000 korun," řekl mluvčí policie Daniel Vítek.

Žena si chtěla přivydělat, podvodník ji připravil o 400 tisíc

Krimi

Přestože policisté veřejnost varují, pořádají besedy pro seniory a dělají další preventivní opatření, stále se najdou lidé, kteří podvodníkům uvěří. „Opětovně tedy apelujeme především na spoluobčany staršího data narození, u kterých podvodníci spoléhají na to, že oslovený senior svého příbuzného po hlase hůře rozezná a je ochoten mu okamžitě pomoci, aby si pravdivost podobného telefonátu vždy ověřili u svých nejbližších příbuzných, kterých se měl hovor týkat," doplnil Vítek.

Pokud oslovený senior zjistí, že mu z rodiny nikdo nevolal, má se okamžitě obrátit na nejbližší policejní služebnu nebo zavolat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám