Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku vykolejil vlak po srážce s traktorem

ČTK, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunovice

Na přejezdu v Kunovicích na Uherskohradišťsku se v pátek odpoledne srazil spěšný vlak s traktorem. Vlak po nehodě vykolejil. Při nehodě se zranil vlakvedoucí a čtyři cestující. Vyšetřovatelé vyčíslili škodu na celkem 450 000 korun.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda na přejezdu u Kunovic

Článek

Nehoda se stala krátce po 13. hodině. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že přejezd je zabezpečen pouze výstražnými kříži. „Vlak jel z Brna do Starého Města. Podle informací, které jsme obdrželi od provozovatele v rámci prvotního hlášení, spěšný vlak vykolejil,“ sdělil mluvčí.

„Škoda na vlaku byla vyčíslena na 400 000 korun a na trati na 50 000 korun. Provoz na trati je přerušen, drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti této mimořádné události,“ doplnil Drápal.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda na přejezdu u Kunovic

Mluvčí policie Petr Jaroš uvedl, že při nehodě utrpěli zranění čtyři cestující a vlakvedoucí. „Traktor s přívěsem, malou prázdnou cisternou, vjel na železniční přejezd v momentě, kdy tudy projížděl i vlak. Ve vlaku jelo zhruba 40 lidí,“ sdělil mluvčí.

Vlak na trati Posázavského pacifiku smetl auto na přejezdu

Krimi

„Tři zranění byli odvezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Řidič traktoru zraněn nebyl, vlak narazil do zadní části cisterny,“ uvedl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Hasiči po nehodě rozváželi některé cestující na nádraží. Vrácení vozů zpět na koleje by měli zajistit přivolaní drážní hasiči.

Provoz na trati mezi Uherským Hradištěm a Veselím nad Moravou na Hodonínsku je kvůli nehodě přerušen. Společnost Arriva vlaky, která na trati zajišťuje veřejnou dopravu, na svých webových stránkách uvedla, že v úseku nasadila náhradní autobusy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám