Hlavní obsah

Vlak před srážkou u Kdyně projel nádražím bez zastavení, snažil se prý brzdit

Právo, pab
Domažlice

Motorový vlak, který se ve středu ráno srazil u Kdyně se servisním strojem, projel před nehodou kdyňským nádražím, aniž by zastavil. Strojvedoucí se podle mluvčí Českých drah Gabriely Novotné snažil brzdit, ale neúspěšně. „Dokonce i pískoval, ale na kolejích doslova klouzal,“ upřesnila Novotná.

Nehoda vlaků v KdyniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Při nehodě se zranilo 20 cestujících, z toho čtyři středně těžce. „Většina jich už stála za kabinou strojvedoucího připravena k vystoupení v zastávce,“ doplnila Novotná. Jak upozornila, vlak měl být po technické stránce v pořádku.

„V pondělí prošel technickou kontrolou a žádná závada zjištěna nebyla,“ dodala mluvčí Českých drah.

Vlak u Domažlic se srazil se servisním strojem, 20 zraněných

Krimi

Mluvčí SŽ Marek Iliaš uvedl, že vlak z dosud nezjištěných příčin při vjezdu do stanice nezabrzdil u nástupiště a projel celou staniční kolej až za odjezdové návěstidlo, kde se střetl s manipulační soupravou.

Foto: LZS Plzeňského kraje

Záběr nehody z vrtulníku záchranářů.

„Osobní vlak ze směru od Pocinovic na Domažlice měl postavenou vjezdovou vlakovou cestu na 2. kolej, kde měl zastavit pro výstup a nástup cestujících. Stanicí ale projel a srazil se se služebním vlakem,“ doplnil Iliaš s tím, že odpovědnost za nehodu bude možné určit až po rozboru záznamu elektronického rychloměru a všech dalších souvislostí.

Kdyně leží na regionální trati Horažďovice-předměstí–Domažlice, má dvě dopravní koleje a je vybavena mechanickým zabezpečovacím zařízením doplněným světelnými návěstidly a předvěstmi.

Policie už zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Škoda byla vyčíslena na 4,7 milionu korun.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Sešrotovaný osobní vlak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám