Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku hořel vlak, nikdo nebyl zraněn

Požár osobního vlaku, který vypukl v kabině strojvedoucího, likvidovali hasiči poslední den loňského roku po šesté hodině ranní v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. Nikdo nebyl zraněn. Příčinu požáru šetří hasiči. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár vlaku

Článek

„Ve vlaku v tu chvíli jel jeden cestující společně s vlakvedoucí a strojvedoucím, který se snažil požár uhasit přenosným hasícím přístrojem. To se mu však nepodařilo. Všichni tři bezpečně z hořícího vozu vyšli ven,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Postupně se k požáru sjelo celkem pět požárních jednotek, a to ze stanic Uherské Hradiště a Zlín společně s jednotkami z Ostrožské Nové Vsi, Uherského Ostrohu a Kunovic.

Kvůli požárům v panelácích evakuovali na severu Čech bezmála 60 lidí

Krimi

K likvidaci požáru hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár uhašen. K odvětrání zakouřených vnitřních prostor použili přetlakovou ventilaci.

„Na požářiště se dostavili i drážní hasiči z Olomouckého kraje, kteří si na místě převzali velení a zjišťovali okolnosti požáru,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám