Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku druhý den pátrají po devítileté Elišce

Právo, ČTK, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Policie hledá devítiletou Elišku Švandovou z Vlčnova, okres Uherské Hradiště. Dívka měří asi 154 centimetrů. Její zdánlivé stáří je deset let. Na svém webu to ve středu oznámila policie. Jakékoli informace o hledané dívce mohou lidé policistům oznámit na lince 158 nebo případně na nejbližší policejní služebně.

Na Uherskohradišťsku druhý den pátrají po devítileté Elišce Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

"Naposledy byla viděna v úterý kamarádkou, s níž odcházela z vlčnovské školy z hudební výchovy," uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

"Akci jsme v 4.30 na pár hodin přerušili. Nyní začínáme znovu, do Vlčnova přijíždějí další policejní posily," uvedl ve středu ráno mluvčí. V terénu ji v okolí obce v noci hledalo 50 osob, policistů i hasičů.

Ráno do terénu vyrazilo asi 70 pátračů. "Budeme hledat v okolí vlčnovských búd, což jsou vinohradnické domky. Dívka údajně své kamarádce řekla, že půjde právě tam," uvedl mluvčí.

Do pátrání se zapojili také hasiči. Prozkoumávají okolní terén od Vlčnova směrem na Veletiny. Před polednem skončilo pátrání po lesích, rojnice zamířila do chatových oblastí nad Vlčnovem.

Obecní rozhlas už dopoledne žádal o pomoc dobrovolníky. U místního obchodu se sešlo asi 40 lidí, kteří se připojí k rojnici. Na místo dorazilo také dalších 50 policistů z Brna.

Deníku Právo se podařilo zjistit, že dívka nezmizela poprvé. Už v minulém roce byla pohřešovaná a po čtyřech hodinách byla nalezena se zlomenou nohou.

Foto: koláž Novinky s použitím Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Pátrání policisté vyhlásili v celém Schengenském prostoru, ale předpokládají, že utekla sama. Kriminalisté pracují ale také s verzí, že mohla být unesena.

V úterý pátrali rodiče

Eliška je 154 centimetrů vysoká, plnoštíhlé postavy, s blond špinavými vlasy po ramena a modrošedýma očima. Na sobě měla podle policistů oblečenu bílou mikinu s kapucí, modré rifle, hnědý kabát s kožešinkou a na zádech růžovou reflexní aktovku.

Po dívce nejprve pátrali sami rodiče, pohřešování na policii nahlásili až o půl desáté večer. Do Vlčnova se poté sjely policejní hlídky z Uherskohradišťska, psovodi se psy a pohotovostně eskortní oddíl ze Zlína.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Po Elišce Švandové pátrají desítky lidí.

"Do pátrání se zapojili také hasiči. V současné době probíhá v okolí Vlčnova pátrací akce s celkovým nasazením asi padesáti osob," upřesnil ve středu ráno Mergental s tím, že do Vlčnova se v sedmou hodinu ranní sjížděli další policisté.

Kdokoliv by měl informace o pohřešované dívce, ať tyto poznatky zavolá na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám