Hlavní obsah

Na ubytovně našli zavražděného muže

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zavražděného devětačtyřicetiletého muže s rozmlácenou hlavou našel v úterý v jeho pronajatém pokoji na ubytovně za restaurací Sparta na jindřichohradeckém sídlišti Vajgar jeho známý. Policisté tak vyšetřují první letošní mord na jihu Čech.

Článek

"Lékař po prvním ohledání konstatoval, že muž zemřel zaviněním druhé osoby a pravděpodobně na mnohočetná poranění hlavy. Zjišťujeme také vražednou zbraň i motiv pachatele. Zatím nikoho nepodezíráme," řekl Právu ve středu odpoledne mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

U nalezené mrtvoly obyvatele ubytovny byl v úterý také Zdeněk Kořínek, který bydlí v pokoji o patro výš. "Byl to pravděpodobně jeho známý, který mě zavolal do jeho pokoje v přízemí. Když jsem přišel na místo, byla všude krev. Vypadalo to, že tam leží už déle, protože byla zaschlá. Tělo bylo natažené u postele na zemi. Na hlavu jsem mu ale neviděl," vyprávěl na ubytovně Právu hrůzné zážitky Kořínek.

Poznamenal, že muže vůbec neznal. Krev na zdi a podlaze u postelí byla vidět ještě ve středu přes okno uzamčeného pokoje.

Na chátrající ubytovně, kde je asi pět obydlených pokojů se sociálním zařízením na chodbě.  Sousedí s diskotékou a zezadu s restaurací Sparta. O vraždě nikdo nechtěl ve středu mluvit i proto, že obyvatele stále zpovídají kriminalisté.

Zavražděný nikomu nevadil, půjčoval si jen stokoruny

Bouřlivá debata však byla ohledně smrti muže v restauraci Sparta, kde ho dobře znali. Štamgasti se dohadovali, kdo mohl muži, který se dostal do složité finanční situace, protože neměl práci, ublížit. "Je to pro mě nepochopitelné. Byl to dobrák, který nikomu nevadil. Pouze občas někomu dlužil pár set korun," přemítal v hostinci známý zavražděného Rudolf Koller.

Dále zmínil, že muž bydlel na ubytovně asi měsíc. "Než zemřel jeho otec, přepsal byt v Jindřichově Hradci na druhého syna. Ten ho potom donutil odejít, protože neplatil nájem," vysvětloval Koller. 

Hostinský potvrdil, že muž nechodil do restaurace ani tak kvůli pivu, jako kvůli tomu, aby si půjčil. "Půjčoval si tady od spousty lidí," konstatoval. Místní, kteří do restaurace pravidelně chodí, se však shodují v tom, že půjčené peníze vždy vracel. "Někdy se sice zpozdil a měl toho rozpůjčováno víc. Ale šlo vždycky jen o pár set korun. Kvůli tomu přece nikoho nezabijete," přemýšlel na hlas další z hostů v restauraci.

Ubytovna je jen pár set metrů od místa, kde u garáží v pondělí zanechal lupič spoutanou ochranku a  uloupené vozidlo, ze kterého ukradl milióny korun České spořitelny. Policisté však jakoukoliv souvislost mezi oběma případy vylučují. "Zatím nemáme jakýkoliv signál, že by vražda mohla s loupeží souviset," sdělil mluvčí Klícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám