Hlavní obsah

Na Svitavsku ukradli urny i s lidskými ostatky

Právo, René Chvalina
Svitavy

Šest uren s lidskými ostatky ukradl během minulého týdne neznámý zloděj ze hřbitova v Morašicích na Svitavsku. Motivem k tomuto lidskému hyenismu by mohla být podle policie snaha prodat kovové schránky ve sběrných surovinách. Právo o tom v pondělí informovala mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Obdobný případ řešili policisté před časem v Jevíčku také na Svitavsku, kde zloděj ukradl kovové urny. Jejich obsah uložený v plastových nádobách však ponechal na místě.

V Morašicích se však pachatel neštítil ukrást urny i s lidskými ostatky. O ztrátě ostatků svých příbuzných informovaly policisty poškozené rodiny v sobotu.

„Takový případ jsme doposud nezaznamenali. Dvě z odcizených uren byly měděné, další čtyři z dosud nezjištěné slitiny. Navíc si ze hřbitova zloděj odnesl i schránku na další dvě urny, ta byla prosklená s hliníkovým rámečkem,“ upřesnila Právu Štegnerová s tím, že by urny mohly skončit ve sběrnách druhotných surovin.

Majitelům mimo osobní ztráty vznikly krádeží škody přesahující jedenáct tisíc korun.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež a hanobení lidských ostatků. Po odcizených urnách pátrá policie. Pachateli za tento zavrženíhodný čin hrozí až dvouleté vězení. V případě organizované skupiny mohou pachatelé skončit za mřížemi až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám