Hlavní obsah

Na Šumpersku se srazila dvě auta, mezi pěti zraněnými jsou i tři děti

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět lidí, z toho tři děti ve věku 10 až 12 let, se zranilo při srážce dvou osobních aut, k níž došlo v pátek odpoledne mezi Bludovem a Postřelmovem na Šumpersku. Právo o tom informoval krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě podle něj došlo ve 13:28. „Čtyřicetiletý řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem, které řídila žena. S ní v autě cestovaly čtyři děti,“ uvedl mluvčí.

Při nehodě byl podle něj zraněn řidič, který ve vozidle cestoval sám, řidička druhého auta a tři z dětí, které s ní jely. Pouze děti museli záchranáři převézt do nemocnice v Šumperku.

„Jedno z nich utrpělo zhmoždění hrudníku, druhé jsme odvezli do šumperské nemocnice k vyloučení možného krvácení do břicha a třetí dítě bylo po prvotním ošetření v Šumperku transportováno s mnohačetnými zlomeninami v obličeji na dětské traumacentrum do Brna,“ sdělil Právu ředitel Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Ivo Mareš s tím, že všechny děti byly při vědomí.

Komunikace musela být podle Bednaříka dočasně uzavřena a doprava odkláněna přes okolní obce. „Dechová zkouška byla u řidičů negativní,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám